Wat te doen tegen statische elektriciteit in haar

Datum van publicatie: 11.12.2018

Hoe komen we aan mooi, gezond en glanzend haar? Je raadt het al, in de zomer is de luchtvochtigheid veel hoger waardoor je er dan zelden last van hebt.

Statische elektriciteit is een elektrostatische lading op een geïsoleerd persoon of object. Door mensen die niet goed op de hoogte zijn van natuurkunde worden nogal eens verkeerde adviezen gegeven:. Statische elektriciteit uit je kleding halen 3 methoden: Waarom juist als het koud is? Erik Munnikhof Voorkom schokken door de portierdeur van de auto tijdens het uitstappen bij het metaal vast te blijven houden.

Wat is statische elektriciteit eigenlijk en hoe kom je ervan af?

Voor de oorzaak van statisch haar moeten we echter weer heel even terug de scheikundebanken in. Dan kun je altijd wat water gebruiken. Het metaal ontlaadt de statische elektriciteit die zich opbouwt in je kleding, waardoor je geen schok krijgt uit in breda en omgeving waardoor je kleding niet aan je vastplakt.

Je kent het wel: Ga daarna met je handen door je haar en alles zit weer netjes op zijn plek. Het is natuurlijk geen kijk als je haar rechtop staat en als je je kleding uittrekt knettert het aan alle kanten, wat te doen tegen statische elektriciteit in haar. Luchtvochtigheid Als de luchtvochtigheid laag is, kan statische spanning flink hoog worden.

Naast handcrème werkt bodylotion ook goed. Spuit wasverzachter op je kleding. Die sleutel heeft geen last van een schok.

Voorkomen van statisch haar

In de winter is de luchtvochtigheid aanzienlijk lager, waardoor de statische elektriciteit geen weg heeft om weg te vloeien. Het voegt vocht aan je haar toe, waardoor het minder statisch is. Sleutel methode Als je denkt dat je toch opgeladen bent met statische elektriciteit raak dan met een metalen sleutel of iets dergelijks een waterkraan, metalen deurkruk of zo aan.

Ik zou graag willen vernemen welke gedachte daar achter zit! Ook de huisdieren snappen niet waarom ze soms een tik krijgen terwijl ze helemaal geen stoute dingen doen!

Dit zorgt ervoor dat je haar niet helemaal plat gaat zitten. De juiste crmespoeling kan je helpen. De soort kam kan statisch haar ook in de hand werken. Laat je kleding aan de lucht drogen. Fijne wolsoorten in kleding voelen zacht aan en vallen…. Gebruik een metalen kledinghanger.

De oorzaak

Je haar bestaat voor een groot gedeelte uit Keratine. Ze zorgen dat je kleding niet stijf en droog wordt, waardoor het minder snel statisch zal worden. Het metaal ontlaadt, waardoor je de statische elektriciteit verwijdert. Sleutelhanger Ook kun je jezelf ontladen via een speciale antistatische sleutelhanger op een voorwerp zoals een metalen deurkruk.

Ga daarna met je handen door je haar en verschil regulier en sim only abonnement haren zitten weer op hun plek. Door de drogerballen verminder je ook het contact tussen de kledingstukken in de machine. Weleda Rozemarijn en Kastanje shampoo en haarolie Welke shampoo is perfect tegen vet haar, wat te doen tegen statische elektriciteit in haar. Deze truc is effectiever om een schok te voorkomen dan om het kleven van kleding te voorkomen, maar het kan ook helpen voorkomen dat je kleren vastplakken aan je huid?

Wrijf een doekje over je hoofd van haarwortel tot uiteinden.

Radio 538 - 28/2/2018 16:30 uur

Een lastig probleem want er valt vaak geen land meer te bezeilen met je haar. Wax Een beetje olie of wax kan ook helpen om je springerige haardos in bedwang te houden. Meer tips Deze tips gelden niet alleen voor statisch haar. Het haar kan hierdoor makkelijk opladen waardoor het statisch wordt.

  • Luchtvochtigheid Als de luchtvochtigheid laag is, kan statische spanning flink hoog worden.
  • Iedereen kent wel het proefje tijdens scheikunde met de ballon en de wollen trui.
  • Natuurlijk is elke vonk wel een risico als deze ontstaat in de buurt van explosieve stoffen of gassen petrochemische industrie, benzinepomp, vuurwerk- of kruitfabriek, wapenopslag, poederstoffen etc.
  • Deze truc moet je vlak voordat je het kledingstuk aantrekt doen, zodat het geen tijd heeft om er weer af te gaan.

Je kunt het ook op je kleding spuiten als je het wat te doen tegen statische elektriciteit in haar aan hebt. Statisch haar heeft een teveel negatief geladen deeltjes en daarom gaat het overeind staan!

Verkeerde adviezen Door mensen die niet goed op de hoogte zijn van natuurkunde worden nogal eens verkeerde adviezen gegeven: Een beetje olie asterix en obelix personajes was kan ook helpen om de springerige haardos in bedwang te houden.

Als je het met een ander metalen voorwerp aanraakt, bereik je hetzelfde effect als met een vingerhoedje! Stuur in dat geval via de contactpagina een e-mail met je vraag. Deze formule is een ruwe schatting, occasionally. Gebruik geen shampoo's die ontvettend werken.

RTL4 - Editie NL - 27/2/2018 - 18:15 uur

Reactie Judith , Stuur in dat geval via de contactpagina een e-mail met je vraag. Door mensen die niet goed op de hoogte zijn van natuurkunde worden nogal eens verkeerde adviezen gegeven:.

Vroeger lachte je erom, maar tegenwoordig baal je als een stekker als je statisch haar hebt. Een bekend en al oud misverstandje is dat het aanraken van de waterkraan of een ander geaard object effectief zou zijn om statische elektriciteit uit kleding te verwijderen. Voor het beste resultaat moet je je concentreren op de plekken waar de kleding meestal aan je huid gaat plakken.

Goed om te weten:

Comments

Voeg een reactie toe

© 2019 inferenceforr.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |